Bugle-weed
(lycps-v)
(Materia Medica, W.Boericke)

Scade tensiunea arterială, reduce frecvenţa cardiacă şi măreşte considerabil durata sistolei. Hemoragii pasive (Adrenalinum 6x). Remediu cardiac. Util în guşa exoftalmică şi hemoragiile hemoroidale. Indicat în bolile însoţite de o activitate tumultuoasă a cordului, cu mai multă sau mai puţină durere. Hemoptizie în bolile valvulare cronice. Util în guşa toxică înainte de intervenţia chirurgicală, 5 picături din tinctura-mamă (Beebe).

Lycopus virginicus, homeopatie, sănătate, vindecare, cabinet medical, cabinet homeopatie, imunitate, vitalitate

Cap. Durere de frunte; accentuată în zona eminenţelor frontale; de obicei urmată de funcţionarea greoaie a inimii. Sângerări nazale.

Ochi. Protruzie, presiune, către exterior, cu activitate tumultuoasă a cordului. Durere supraorbitală, cu durere în testicule.

Gură. Durere în molarii de jos.

Inimă. Stimulează activitatea inimii la fumători. Durere precordială; constricţie, sensibilitate, puls slab, neregulat, intermitent, "tremurător", rapid. Cianoză. Activitate tumultuoasă şi viguroasă a inimii. Palpitaţii induse de o iritaţie nervoasă, cu presiune în jurul inimii. Dureri reumatice, schimbătoare, asociate cu afecţiuni cardiace. Astm cardiac (Sumbulus).

Aparat respirator. Wheezing. Tuse, cu hemoptizie, sângerări în cantităţi mici dar frecvente.

Urină. Flux abundent de urină limpede, apoasă, mai ales când inima este "iritată"; dar şi urină în cantitate scăzută. Simte vezica destinsă când este goală. Diabet. Durere în testicule.

Rect. Sângerare rectală. Hemoroizi.

Somn. Stare de veghe şi vigilenţă morbidă cu o circulaţie exagerat de activă deşi slabă.

Relaţii. Compară: Ephedra (Teamsters' Tea) în guşa exoftalmică; simte ochii împinşi în afară, cu activitate tumultuoasă a cordului. Fucus. Sparteinum. Crataegus. Adrenalinum 6x.

Doză. Potenţele de la 1 la 30.