Datoria supremă a medicului, singura sa datorie, este de a face sănătoşi oamenii bolnavi (Samuel Hahnemann, Organon-ul Medicinei)
M-am născut în Piteşti în 1967 şi-am parcurs toate etapele de învăţământ, absolvind facultatea de medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila în 1993. Înainte de terminarea facultăţii am avut şansa să cunosc un medic deosebit, Dr. Gabriel Campuzano din Mexic. Alături de el, împreună cu câţiva colegi, am făcut primii paşi în homeopatia clasică.
Am aflat ce înseamnă sănătatea şi boala, ce este forţa vitală în concepţia lui Hahnemann - părintele homeopatiei - şi am văzut cum poate fi ajutat pacientul cu ajutorul remediilor, într-o manieră extrem de diferită faţă de tot ce am învăţat în facultate. Prin intermediul lui G.Campuzano am intrat în contact cu o echipă de homeopaţi de la Colegiul de Homeopatie Clasică din Londra (London College of Classical Homeopathy - LCCH) care au organizat în Bucureşti un curs de homeopatie cu durata de 2 ani. Ulterior am participat, alături de colegii mei, la organizarea unui al doilea astfel de curs împreună cu lectorii din Anglia.
Între timp am făcut rezidenţiatul în medicina de familie şi cursul de homeopatie organizat de Societatea Română de Homeopatie pentru a obţine atestatul în homeopatie, valabil în România. Hotarul dintre milenii m-a prins în Kathmandu unde am stat mai bine de o jumătate de an. Chrissie Foden, una din profesoarele noastre din Anglia, m-a susţinut pentru a lucra în capitala Nepalului din partea LCCH şi a promova acolo homeopatia. Întors în ţară am făcut un pas mai departe prin cursul video de homeopatie clasică al profesorului George Vithoulkas. Reîntâlnirile din anii recenţi cu G.Campuzano au închis cercul... de fapt o spirală pe lungul drumul al cunoaşterii în homeopatie.
În prezent crezul meu medical se bazează exclusiv pe această ştiinţă. Homeopatia este un domeniu vast, în plină dezvoltare, şi trebuie să i te dedici în totalitate. Deşi diferită ca principii faţă de medicina alopată, homeopatia vine în completarea celei dintâi printr-o abordare holistică a pacientului, rezultatul fiind sănătate bună dpdv fizic, echilibru emoţional şi claritate mentală... toate necesare pentru a atinge "idealul măreţ al existenţei umane" după cum spune Hahnemann.
Timpul liber este dedicat pe cât posibil ieşirilor în natură. Pasiunea pentru fotografie se îmbină constructiv cu plimbările prin păduri, dealuri şi munţi şi sper ca imaginile şi drumeţiile noastre prin Carpaţi să-i inspire şi pe alţii să cutreiere locurile frumoase pe care le descoperim în drumurile noastre.